Book code: | 0040479 |
Author: | Tomčík Vladimír |
Year of publication: | 2008 |
Publishing: | Perfekt |
Language: | Slovenský |
Binding: | Tvrdá |
Number of pages: | 239 |
Book Status: | Čisto nová |
Pozícia | 24-2 |
Produkt nie je skladom, sledujte jeho dostupnosť. | ||
Kapitolky z dejín bratislavskej kuchyne s receptami našich predkov.
O kuchyni Keltov, Rimanov, Slovanov cez noblesu korunovačných slávností, pôstne zvyky, ľudové zábavy, poľovačky, víno, viechy a šampanské či kaviarenský život.
Bohato ilustrovaná kniha sa zoaberá gastronómiou Bratislavy, jej dvojtisícročnou kontinuitou a vývojom v priebehu stáročí.
Gastronomické tradície nie sú len o dobrom jedle a výbornom víne, ale predovšetkým o spôsobe a štýle života etnicky zmiešaného a mulitkultúrneho mesta.
Publikácia s bohatým dokumentačným sprievodom vychádza v edícii Ilustrované dejiny a je rozšírená o dobové recepty našich predkov.