Book code: | 0040121 |
EAN: | 9788080463670 |
Author: | Tomčík Vladimír |
Year of publication: | 2007 |
Publishing: | Perfekt |
Language: | Slovenský |
Binding: | Tvrdá |
Number of pages: | 240 |
Book Status: | Čisto nová |
Pozícia | 24-1 |
Availability: | 1 |
Your price : | 15.90 EUR |
Knedle do polievok, ako hlavné jedlá z mäsa, rýb a syrov, knedle hubové či sladké, alebo ako chutné prílohy.
Knedľa je národným jedlom mnohých národov. Môže byť malá ako čerešňa, veľká ako lopta, guľatá, podlhovastá, a dokonca stlačená ako placka. Bola jedlom chudobných, dodnes je pokrmom každodenným, nenáročným na prípravu, ale je aj pokrmom sviatočným a rafinovaným. Knedľa môže byť slaná i sladká, môže byť hlavným jedlom, prílohou, vložkou do polievky i dezertom. Podáva sa samostatne aj s prílohami, varí sa, smaží, pečie, môžeme ju jesť teplú i studenú. Exkluzívne ilustrovaná kuchárska kniha prináša nielen vynikajúce recepty na prípravu knedlí z celého sveta, a teda je bohatou inšpiráciou pre všedný i sviatočný stôl, ale svojím bohatým obrazovým sprievodom lahodí oku a šteklí chuťové poháriky.