|
Dobrý deň, ste neprihlásený, prihláste sa | |
alebo zaregistrujte sa ako firma , občan |
Produkt nie je skladom, sledujte jeho dostupnosť. | ||
Kniha zahŕňa problematiku anatómie a fyziológie hydiny, vlastností hydiny, ďalej problematiku plemenárskej práce, chovného (riadeného) prostredia a výživy hydiny.
Najväčší priestor v predmete Všeobecné základy hydinárstva zaberá problematika anatómie a fyziológie hydiny. Okrem opisu orgánov sa veľký dôraz kladie na vysvetľovanie ich fyziologickej funkcie, čo úzko súvisí s úžitkovými vlastnosťami hydiny, najmä s produkciou vajec, kurčiat a mäsa.
V plemenárskej práci sa dôraz kladie na ciele a smery zošľachťovania hydiny s využitím najnovších poznatkov z metodiky výberu a šľachtenia hydiny pre potreby veľkochovov i drobnochovov.
Vo výžive hydiny pôjde o oboznámenie sa so zložením krmív, premenou látok a energie, pričom sa zdôrazní najmä ekonomické využívanie krmív, živín a energie.