(O11) Prvá časť knihy prináša dobré správy o víne. Charakterizuje víno ako kyticu a s mierou autorovi vlastnou vyzdvihuje i jeho zdravotné účinky. Vracia sa do histórie a informuje o tom, ako vína pili naši predkovia a ako bude chutiť víno tretieho tisícročia. V druhej časti sa stretnete s vínami francúzskymi, španielskymi, portugalskými, gréckymi, slovinskými, maďarskými, tureckými, izraelskými či argentínskymi. Nebude však len reč o vínach, ale aj o ľuďoch a krajoch, ktoré autorovi počas jeho ciest za dobrým vínom prirástli k srdcu. Tretia časť diela prináša rozhovory o víne. Týkajú sa poslania vína v ľudskej spoločnosti, hovoria o kultúre jeho pitia a o jeho priateľstve s dobrým jedlom. Dočítate sa o módnych vinárskych vínach, dozviete sa, čo je vinárska moderna a poodhalíte čaro barikových vín. Kontext diela obohacujú autorove farebné fotografie a humorne ladené perovky Petra Cpina. Jedni i druhé dotvárajú atmosféru knihy, ktorá bola stvorená pre pokušenie i chvíle vašej pohody.