Z obsahu: Chémia vína, Rast, zrenie a hnitie hrozna , Chemické zloženie hrozna (Strapiny, Bobule), Chemické zloženie muštu (Činitele ovplyvňujúce zloženie muštu, Zložky muštu), Hroznové výlisky, Úprava muštu pred kvasením, Alkoholické kvasenie muštu, Chemické procesy pri kvasení, Biochemické procesy pri kvasení (Odbúravanie kyselín vo víne, Režim bielkovín vo víne, Zrenie vína, Úprava kyselín vo víne, Čírenie vína, Krášlenie vína, Filtrácia vína, Sírenie vína), Mikrobiológia vína, Mikroorganizmy vo vinárstve, Kvasinky vyskytujúce sa na hrozne, v mušte a víne, Baktérie vína, Plesne, Mikrobiológia kvasenia, Mikrobiologické vyšetrenie, Choroby a chyby vín, Analytika vína, Chemická analýza hrozna, muštu a vína (Stanovenie aldehydov a acetálov, Stanovenie cukrov, Stanovenie organických kyselin, Stanovenie pH hroznových muštov a vín... ) a mnoho iného... Náklad 2000 kusov.